Kijken bij de buren

Buren en buurtcomités in Herent.  Op deze pagina geven we een kijkje in wat buurten allemaal organiseren en waar jij inspiratie uit kan halen.

 

SERGEYSSTRAAT

Het meest duurzame straatfeest. 

 

bovenberg buurtcomité

Paaseieren zoektocht, Nieuwjaarsdrink, "Buurtschoonmaak actie" , een vroege vogelwandeling, snelheidsactie, nieuwe buren uitnodigen.

Ons buurtcomité heeft een eigen blog: http://bovenberg-veltem.blogspot.be/

 

Leo Meulemansstraat

Leo Meulemansstraat, eerste fair trade straat. Er zijn er intussen drie. Welke buurt of straat volgt?

 

Karrestraat

 

Sinds maart organiseren we op maandelijkse basis in een plaatselijk café een spellenavond. De lijst van geïnteresseerden is gegroeid van 10 naar 30 personen.Meestal is er 15 à 20 man aanwezig op een spellenavond.

Predikherenberg

Ons jaarlijks etentje wordt opgeluisterd door een buurman die met een klein orkestje komt. De respons is zeer groot en veel buren kenden elkaar niet toen we het de eerste keer organiseerden.

 

Driehoek van Diependael

Ons wijkcomité organiseert een Nieuwjaarsdrink, Zomerfeest en Petanque.

 

grote molenweg-Kouterstraat

Een welkomstwoordje voor de nieuwe inwoners hoek Grote Molenweg-Kouterstraat, door de buurtbewoners.

 

van 't sestichlaan - baertlaan

Eén van onze meest geslaagde initiatieven is een eigen gezelschapsspel dat we maakten op basis van onze eigen stratenplan en huizen. Uiteraard een groot succes tijdens feestjes mede door de opdrachten en vragen rond onze straat die er tussen zitten, leuk voor oud en jong.

Winksele dorp

Het is aangenaam ‘buurten’ op en rond het mooie kerkplein van Winksele! We genieten er van ‘Taart op het plein’, buurtzomeravonden en herfstwandelingen.

 

Samen met andere verenigingen uit Herent organiseren we graag een winterdrink en Samen op straat. https://www.facebook.com/WinkseleDorp/

 

Gemeente Herent

Ook de gemeente ondersteunt buren, buurten en buurtcomités. Via de website krijg je alle informatie voor ondersteuning bij een buurtfeest.
De dienst vrije tijd van de gemeente Herent bundelde heel wat informatie in twee brochures, eentje over de organisatie van buurtfeesten, eentje over duurzame evenementen. Interessant leesvoer!

 

 

Jouw buurt, een inspirerende buurt?

Heb je ook interessante, nieuwe, leuke foto's, ideeën, voorstellen, ... ? Laat ze ons en vooral anderen weten. Stuur je gegevens naar paul.beghin@live.be.